Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 20, 2012

Arlene Tervakosken ero isku suomalaisyhteisölle


Arlene ja Aimo Tervakoski tekevät vapaaehtoistyötä useissa Floridan suomalaisjärjestöissä.

Etelä-Floridan suomalaisalueen ahkerimman vapaaehtoisen maineessa olevan Arlene Tervakosken eroaminen Best Finlandia Days Inc:n hallituksesta ja Suomi Talon ohjelmapäällikön tehtävistä on kova isku koko yhteisölle. Tervakoski jätti eroanomuksensa Suomi-päivien Päättäjäistanssien jälkeen lauantai-iltana.

Viime vuosikymmenellä sangen riitaisena tunnetussa suomalaisyhteisössä on eletty rauhallista aikaa. Pinnan alla on kuitenkin kuohunut kuten ihmisten välisessä yhteistyössä aina silloin tällöin tapahtuu. Demokratiassa eriäviä mielipiteitä on kunnioitettava yhtä paljon kuin valtavirran ääntäkin. Erimielisyyksistä on kuitenkin aina päästy sopuun osapuolten kesken median puuttumatta riitojen selvittelyyn.

Internetin yleistyminen on muuttanut asian parin viime vuoden aikana. Nettiuutisissa on levitely perättömiä uutisia ja esitetty yksipuolisia näkemyksiä vastoin hyvää lehtimiestapaa.

Yhdysvaltain ainoa amerikansuomalainen sanomalehti Amerikan Uutiset on omaksunut vuosituhannen alussa toimituspolitiikan, jonka mukaan kotialueen järjestöjen sisällä tapahtuneisiin asioihin ei oteta kantaa. Usein riidat syntyvät yksityisten henkilöitten kesken eikä niillä ole varsinaista uutisarvoa. Uutisointi näistä ei myöskään parantaisi suomalaisalueen yhteishenkeä.

Arlene Tervakosken ero kahdesta alueen merkittävimmästä organisaatiosta on ikävä uutinen, joka koskettaa koko suomalaisaluetta. Hän on toiminut tehokkaana tiedottajana sekä Suomi Talon että Best Finlandia Days Inc:n palveluksessa.

 - Nyt minusta tuntuu että olen tehnyt tarpeeksi, Arlene kertoi Amerikan Uutisille. Lauantaiyön tapahtumista liikkuu alueella monenlaisia huhuja. Toivottavasti ne eivät loukkaa ketään, sillä kaikki asianosaiset yrittävät parastaan saman asian – suomalaisuuden – edistämiseksi alueella.

 

Mikko Koskinen

päätoimittaja

Amerikan Uutiset