Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 15, 2012

Mediapimento ei häiritse juhlamieltä


Suomi-päivien 2012 avajaisia vietettiin Kerhotalolla Lake Worthissa alueen suomalaisten kesken.

Kun Suomen lippu kohosi syrjäisällä Lehto Lanella sijaitsevan Kerhotalon salkoon, muistuivat mieleen ne ajat jolloin suomalaisjuhlan avajaisia vietettiin kaupungin koko asujaimiston silmien edessä Lake Worthin kaupungintalolla. Keskustan katujen varsilla ja juhlapaikalla Bryant Park-puistossa liehuivat siniristiliput koko viikon muistuttamassa suomalaisten merkittävästä roolista kaupungin historiassa. Kaupungin viralliset ilmoitustaulut toivottivat kaikki tervetulleiksi suomalaisjuhlaan ja paikallinen media kertoi ja kirjoitti suomalaisista ja suomalaisuudesta innokkaasti.

Nyt Suomi-päiviä vietetään kaikessa hiljaisuudessa suomalaisten kesken. Se, että Lake Worthin tuore pormestari Pam Triolo ilmoitti estyneensä Suomi-päivien avajaistilaisuudesta aikaisemmasta osanottolupauksesta huolimatta, kertoo oman tarinansa suomalaisyhteisön kaventuneesta merkityksestä alueella. Avajaisiin osallistunut varapormestari Scott Maxwell tosin vakuutti kaupungin vakavasta halusta saada suomalaisjuhla takaisin keskeisellä paikalla sijaitsevaan Bryant Park-puistoon. Mutta niin ovat tehneet kaikki muutkin kaupungin edustajat sen neljän vuoden aikana, jolloin juhla on järjestetty Kerhotalon ja Suomi Talon hoteissa. Kysymys kulminoituu aina rahaan: onko suomalaisyhteisöllä enää varaa järjestää Finlandia Days koko kansan silmien alla?

 - Viime vuodet ovat olleet taloudellisesti hyviä. Muuten emme olisi enää bisneksessä mukana, totesi Suomi Talon puheenjohtaja Tapio Salin avajaistilaisuudessa. Hyvä näin, sillä muuten ei Suomi-päiviä olisi olemassa lainkaan. Vaikka järjestäjätaho on muuttunut usein juhlan historian aikana, ovat uutterat suomalaiset aina selvinneet urakasta kuivin jaloin. Järjestely vaatii kuitenkin valtavan vapaa-ehtoisuuteen perustuvan työpanoksen, mistä hatunnosto kaikille vuosien aikana kortensa kekoon kantaneille. Jäljelle jää kuitenkin aina taloudellisen vastuun kantaminen, mikä tehtävä tänä päivänä sopii parhaiten alueen “suomalaishaaleille”.

 Suomalaisten omaa juhlamieltä ei paikallinen mediapimento himmennä lainkaan. Lake Worthin amerikansuomalaiset ja Floridan talvivieraat - lumilinnut - viettävät sinivalkoista juhlaa riemumielin - syöden, tanssien ja kisaillen. Viikonlopun Tori-tapahtuma on kerännyt ennätysmäärän yrityksiä esittelemään ja myymään tuotteitaan. Kun Kerhotalon pysköintiogelmakin on saatu ratkaistuksi, on syytä odottaa vilkasta Suomi-viikonloppua..

 Amerikan Uutisten toimtus toivottaa aurikoisia Suomi-päiviä 2012 kaikille lukijoilleen ja ilmoittajilleen!