Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

joulu 17, 2010

Los Angelesissa Suomen itsenäisyyttä juhlittiin teltassa


Robert McKinley, Anna Easteden, Joulupukki ja New Yorkiin matkaava näyttelijä Peter Franzén.

Pääkonsuli Kirsti Westphalen järjesti itsenäisyyspäivän vastaanoton ylellisessä residenssissään Bel Airissa. Hän kätteli marokkolaisen miehensä Abdellatif Moufakkirin kanssa kaikki paikalle saapuneet 500 kutsuvierasta. Juhlat pidettiin tenniskentälle pystytetyssa isossa teltassa. Baarista sai glögiä ja buffet-pöydissä notkui kokki Sirpa Welchin valmistamia suomalaisia ruokia janssonin kiusauksesta lihapulliin ja karjalanpiirakoihin.

Kutsuvieraat vaihtoivat ahkerasti kuulumisia pikku ryhmissä seisoskellen. Mari Kirizian lauloi Suomen ja Yhdysvaltain kansallislaulut. Pääkonsuli kuvaili Suomen ja Yhdysvaltain suhteita paremmiksi kuin koskaan aikaisemmin ja muistutti Suomen ykkössijasta Newsweekin vertailussa. Etelä-Kalifornian Suomi-koululaiset lauloivat ja joulupukkikin näyttäytyi.

Illan isäntäpariskunta, pääkonsuli Kirsti Westphalen ja aviomies Abdellatif Moufakkir.

Juhlavieraiden joukossa oli viihdemaailman julkkiksia ja muita merkkihenkilöitä. Peku Karu käveli paikalle ryhdikkäästi yksin. Peku on yksityispilotti, jonka asiakkaita ovat Hollywoodin suurimmat nimet. UCLA:n yliopistosairaaloita johtava Heidi Crooks oli paikalla tyttärensä Jeannan kanssa. Leskeksi jäänyt Heidi on myymässä Chicagon taloaan, jonne hän aikaisemmin matkusti viikonlopuiksi miehensä vierelle.

LA:n konsulaatin ympäristöasiantuntija Kristian Jokinen esitteli bileissä kauniin amerikkalaisvaimonsa Terri Ilerin, joka työskentelee California State University Long Beachissa.

Mittatilaushuonekaluja firmansa Monte Allenin piikkiin tekevä Esa Ylä-Soininmäki on muuttamassa uuteen asuntoon vaimonsa Annen kanssa. Pariskuntaa miellyttävä koti löytyi uudelta Playa Vistan alueelta.

Taiteilija Leena Hannonen avasi kolme viikkoa sitten taide-esineitään, kuten koruja, shaaleja ja ponchoja myyvän kaupan asuinpaikkakunnalleen, pittoreskiin Julianin vuoristokaupunkiin. Taidokkaista ihmistorsoistaan tunnettu Hannonen on myös voittanut suurtilauksen Las Vegasista.

Pitkään Warner Brosilla työskennellyt Barbara Tuuri on saanut studiosta uusia työtehtäviä. Hän markkinoi nykyään Harry Potter -elokuvia.

Meikkitaiteilija Riku Campo jatkaa Hollywoodin valloitustaan. Rikulta tuli syksyllä ulos Best in Beauty -meikkiopas. Meikkituoliin istahtaa seuraavaksi näyttelijä Kate Bekinsale ja uusi kirjakin on jo suunnitteilla.

UCLA:n naisten koripallojoukkue Bruinsissa menestyksekkäästi pelannut Erica Tukiainen pyrkii UCLA:n lääketieteelliseen tiedekuntaan ja pänttää parhaillaan tulevia pääsykokeita varten. Vierellä hymyilivät Leena-äiti ja isäpuoli Basil Hewitt. Erica muutti taannoin yliopistoasuntolasta takaisin kotiin. Ja mikäpä siellä onkaan asuessa, sillä perhe rakennutti taannoin modernin omakotitalon aivan LA:n keskustan tuntumaan.

Aina hyväntuulinen Jim Koenig valmistautui vetämään Scandinavian Film Festival LA:n 12. kertaa tammikuussa. Tällä kertaa Suomesta mukana on mm. sauna-aiheinen elokuva Miesten vuoro, englanniksi Steam of Life. Teatterinäyttelijä Nina Sallinen näytti tuumivan, että blondeilla on hauskempaa. Viime vuodet punatukkaisena viihtynyt tähti nimittäin säväytti uudella vaalennetulla lookillaan.

Mika Kaurismäen komediasta Haarautuvan rakkauden talo tuttu näyttelijä Anna Easteden juhli komean miehensä, baseball-valmentaja Robert McKinleyn kanssa. Anna kertoi vierailevansa komediasarjan Two and a Half Men tulevassa episodissa ja saaneensa juuri kuvaukset purkkiin. Annalla oli yhteisiä kohtauksia sarjan tähden, Charlie Sheenin kanssa, jota Anna kehui ammattimaiseksi ja herrasmiesmäiseksi työkumppaniksi.

Peter Franzén on saanut ison roolin Sofi Oksasen Puhdistus-näytelmän New Yorkin tuotannosta ja valmistautui lähtemään isoon omenaan. Puhdistus avautuu Nykissä 10.2. 2011 ja näytöksiä on 10 kappaletta.

Sirpa Selänne oli paikalla ilman Teemua, jolla arvatenkin oli pelikiireitä. Selänteiden kuopustyttö Veera on nyt 3-vuotias. Perhe aikoo viettää joulun Kaliforniassa.

Taikurina mainetta niittänyt Iiro Seppänen luo uutta uraa. Pitkänhuiskea Iiro johtaa nykyään Pan-Pacific Entertainment -nimistä sijoitusyhtiötä, joka edistää kiinalais-amerikkalaisten elokuvien yhteistuotantoja.

Nape, eli Narinder Singh on nuoren polven hip hop -tähti, joka saapui paikalle ystävänsä Autumn Jacksonin kanssa. 27-vuotiaan Napen isä on intialainen ja äiti suomalainen. Viime kuukaudet nuorimies on viettänyt LA:ssa luomassa musiikkiuraa Atlantic Recordsilla. Viritteillä on mm. yhteistyötä Lady Gagan, Rihannan ja Jacksoneiden kanssa. Los Angelesissa nähtiin jälleen kerran, että 93-vuotiaan Suomen kasvot ovat nuorekkaat, monimuotoiset, ja että meitä suomalaisia todellakin riittää joka lähtöön.

Los Angeles, Kalifornia

Amerikan Uutiset

Tomi Hinkkanen