Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

marras 18, 2010

Lappeenranta ja Lake Worth löivät kättä ystävyyden merkiksi


Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen sai upean Lake Worth-tunnuksen kaupungin edustajilta.

Vuonna 1976 alkanut ystävyys Lappeenrannan ja Lake Worthin kesken sai vahvistusta kun kaupunkien johtajat Rene Varela ja Seppo Miettinen tapasivat toisensa Lake Worthin Golf-klubilla pidetyssä aamiasseminaarissa. – Kaupunkejamme yhdistää kaksi asiaa: vesi ja elämän sesonkiluontoisuus, sanoi pormestari Rene Varela tervehdyspuheessaan. Floridan amerikansuomalaisen kauppakamarin FACC-FL:n järjestämään tilaisuuteen otti osaa viitisenkymmentä yrityselämän ja kaupunkien edustajaa.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettinen valaisi “International University City”-esityksessään Lappeenrannan tulevaisuuden pyrkimyksiä. – Teemana olisi myös voinut olla Saimaa tai turismi. Mutta tavoitteemme on tulla Suomen vihreimmäksi kaupungiksi, Miettinen totesi. Etelä-Karjalan pääkaupungissa on viherhankkeita toteutettu runsaasti niin kaupungin omien, alueen yritysten kuin yliopistonkin puitteissa. Viehättävänä kesäkaupunkina tunnettu 73 000 asukkaan Lappeenranta vetää vuosittain vajaat 700 000 venäläistä ostosturistia, millä on suuri merkitys kaupungin ja sen yrittäjien taloudelle. Lappeenrannasta on vain 215 kilometriä Venäjän toiseksi suurimpaan metropoliin Pietariin.

Suora yhteys Helsingistä

Seminaarin runsas ohjelma sisälsi myös kattavan katsauksen suomalaisten opiskelijoiden ulkomaiseen työharjoitteluohjelmaan, josta on vastaa valtion alaisuudessa toimiva CIMO (Centre for International Mobilty). Vuonna 1991 perustettu organisaatio on lähettänyt jo tuhansia suomalaisopiskelijoita työharjoitteluun ulkomaille. Seminaarivieraat saivat raustaisannoksen CIMO-tietoutta suoraan Helsingistä livenä nähden Skype-lähetyksen kautta. Opiskelijavaihdosta vastaava Ulla Härmä lähetti syyskoleat terveiset Helsingistä ja esitteli organisaation toimintaa.

Asiakkaan näkökulmaan toi valoa Finnish-American Reshomen lepokodinjohtaja Pirjo-Leena Koskinen. – Me tarjoamme harjoittelupaikan kahdelle opiskelijalle ympäri vuoden. Asukkaamme ovat innoissaan ohjelmasta. Tytöillä on aina uusia ja hauskoja ideoita tuotavanaan. Mutta he oppivat asioita myös meiltä, Koskinen kertoi. Harjoittelujakson vaikein hetki tulee aina sen lopussa. – Kukaan ei oikeastaan haluaisi lähteä täältä pois ja itkuhan siinä tulee monelle.

FACC Floridan puheenjohtaja Lena Hartikainen toivotti vieraat tervetulleiksi. Oikealla CIMO-harjoittelijavaihdosta kokemuksia kertonut Lepokodin johtaja Pirjo-Leena Koskinen.

Seminaarissa piti tervehdyspuheen myös Palm Beach Countyn kongressikeskuksen johtaja Jorge Pesquera. – Palm Beach on Floridan turismin kehto.Täältä löytyy kaikki mitä hyvältä elämältä voi odottaa: lämmin ilmasto, kaunis luonto ja huoliteltu ympäristö sekä rajaton määrä harrastusmahdollisuuksia, mm. Floridan vanhin golfkenttä. Tästä voimme kiittää Henry Flagleriä, joka 1800-luvun lopulla aloitti tämän paratiisin rakentamisen, Pesquera sanoi.

Washingtonin suurlähetystön kiireisestä syksystä terveiset tuonut ministerineuvos Marja Kuosmanen oli Pesqueran kanssa samaa mieltä.

- Olen ensi kertaa vierailulla täällä Floridassa. Kun aamulla heräsin ja näin meren sekä auringon, ymmärsin miksi ihmiset viihtyvät täällä.

Lake Worth, Florida

Amerikan Uutiset

Mikko Koskinen