Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

tammi 20, 2011

Anna Easteden vieraili miehen puolikkaassa


Anna Easteden Suomen Tohmajärveltä pääsi esiintymään Charlie Sheenin kanssa "Two and a Half Men"-komediasarjassa. Kuva: Jonny Kahleyn

Charlie Sheenin tähdittämä komediasarja Miehen puolikkaat (Two and a Half Men), sai ripauksen suomalaisväriä kun suomalainen Anna Easteden esiintyi sarjan sivuosassa. Jakso nähtiin Yhdysvalloissa tammikuun alussa.

Anna Easteden, syntymänimeltään Anna Shemeikka, on Tohmajärveltä kotoisin oleva 34-vuotias kaunis punahiuksinen näyttelijä. Hän ponkaisi julkisuuteen teini-ikäisenä SinäMinä –lehden kansityttönä. Siitä alkoi mallinura, joka vei Annan kolmeksi vuodeksi kaukoitään. Viimeiset 10 vuotta hän on luonut näyttelijänuraa Los Angelesissa. Anna on naimisissa baseball-valmentaja Rob McKinleyn kanssa.

Näyttelijä tunnetaan mm. Mika Kaurismäen komediasta Haarautuvan rakkauden talo. Anna sai vihiä avoinna olevasta roolista agentiltaan joulukuun alussa. Osaa varten piti silti koe-esiintyä. Anna oli jo aikaisemmin pyrkinyt sarjaan neljä kertaa. Sivuosaa kilvoitteli nytkin kymmeniä naisia. Heistä yhdeksän, Anna mukaan lukien, pääsivät toiselle kierrokselle. Koe-esiintymisessä tuottajat pyysivät Annaa lukemaan vuorosanoja ja ilmehtimään roolin vaatimalla tavalla. Hän sai roolin syntymäpäivänään, mikä oli mieluisa synttärilahja.

Jopa pienen sivuosan filmaaminen on Hollywoodissa uskomattoman työläs prosessi. Osaa varten piti siis koe-esiintyä kaksi kertaa. Sitten oli mentävä vaatteiden sovitukseen. Filmauksia edeltävänä iltana kuriiri toimitti Annalle kotiin lopullisen käsikirjoituksen. Miehen puolikkaat kuvataan Warner Brothersin studioilla Burbankissa. Call-time oli aamukahdeksalta. Annan pitkät punaiset hiuksensa käherrettiin kiharoille, meikkitaiteilija loihti naiselle roolin vaatiman lookin ja hänet puettiin tulipunaiseen iltapukuun. Sarjan tähti, Charlie Sheen karautti studiohalli numero 26:n eteen aamukymmeneltä tuliterällä mustalla Maybach-luksusautollaan. Sheen huikkasi Annalle hyvät huomenet ja katosi traileriinsa. Itse kuvaukset käynnistyivät iltapäivällä 200-päisen studioyleisön edessä. Ne kestivät iltakahdeksaan, eli työpäivän pituudeksi tuli 12 tuntia.

Anna Eastedenin vastanäyttelijä, 45-vuotias Charlie Sheen on pahamaineinen mies. Hänellä on takanaan pitkä päihde-, perheväkivalta- ja parantolakierre. Kerran Charlie ampui silloista tyttöystävää, Kelly Prestonia käsivarteen. Näyttelijä on ollut naimisissa ja eronnut kolmesti. Liitoista on viisi lasta. Viime keväänä Miehen puolikkaiden kuvaukset jouduttiin keskeyttämään Charlien vieroitushoidon ajaksi. Hoito ei nähtävästi tepsinyt kovin hyvin, sillä jo syksyllä Sheen riehui newyorkilaisessa hotellihuoneessa. Päihteiden vaikutuksen alla ollut tähti tuhosi irtaimistoa ja terrorisoi seuralaistaan, pornotähti Capri Andersonia. Tapahtuma painettiin villaisella, koska Charlie maksoi 7000 dollarin vahingot. Se ei tuottanut vaikeuksia, sillä Sheen saa jokaisesta Miehen puolikkaiden jaksosta yli miljoona dollaria. Anna Easteden taas kuittasi sivuosastaan vaatimattomat tuhat dollaria.

Yllättäen Anna kehui Sheeniä kohteliaaksi ja yhteistyöhaluiseksi työkumppaniksi. Alkoholi ei tuoksahtanut miehen suusta, vaan tämä oli hyvässä työvireessä. Charlie neuvotteli Annan kanssa siitä, miten kohtaukset näytellään ja kiitti tätä lopussa hyvästä työstä.

Luonnossa Charlie Sheen on muuten hyvin laiha. Anna esittää jaksossa eronnutta vamppia nimeltä Wanda, joka saapuu samoihin juhliin Charlien kanssa. Heille syntyy vispilänkauppaa ja lopulta Charlie lähtee partyista Annan ja toisen naisen kanssa käsikynkkää. Annan vuorosanat oli leikattu pois lopullisesta versiosta. Vierailevan roolin saanti Miehen puolikkaissa oli silti kuin lottovoitto. Nimittäin näyttelijäliitto SAG:in tilastojen mukaan näyttelijän on koe-esiinnyttävä keskimäärin 65 kertaa ennen kuin saa roolin.

 

Los Angeles, Kalifornia

Amerikan Uutiset

Tomi Hinkkanen