Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

maalis 1, 2012

Jarkko Niemiselle niukka tappio Delray Beachissa

Suomen tennisguru Heikki Hedman harmitteli Jarkko Niemisen pelin ailahtelevuutta Delray Beachin tennisturnauksessa. HJK:n ex-puheenjohtaja Kari Kontuniemi (vas.) oli samaa mieltä.

Jarkko Niemisen taival Delray Beach International-tennisturnauksessa päättyi toiselle kierrokselle. Israelilainen Dudi Sela (ATP 75) oli peruspelissään karvan verran varmempi kuin Nieminen. - Jarkon peli ailahteli liikaa. Välillä hän pelasi loistavia palloja, ja sortui sitten helppohin virheisiin, totesi katsomossa istunut Suomen tennisguru, TV-selostaja tenniskoulun omistaja Heikki Hedman. Nieminen hävisi ottelun lukemin 0-2 (4-6, 4-6).

- Mutta saumansa Jarkolla oli siinä kuin vastustajallakin. Marginaalit olivat todella pienet. Ottelussa pelattiin välillä todella hienoa tennistä,  Hedman totesi Amerikan Uutisille. Suomalaiskatsojat kannustivat Niemistä innokkaasti läpi ottelun. Äänenkäytössä he tosin hävisivät Boca Ratoninista saapuneelle suurelle juutalaiskatsomolle, joka antoi sankarilleen suosionsoitukset voittopallojen jälkeen.

Ensimmäisessä erässä Sela oli pariin otteeseen murtaa Niemisen syötön, mutta suomalainen taisteli oivasti syöttöpelinsä itselleen. Tilanteessa 3-3 Niemisen ote otteluun lipesi kun hänen ykkössyöttönsä suuntautuivat pääsääntöisesti ruudun ulkopuolelle.Varmasti yhden käden rystyä viljellyt israelilaien käytti toisen murtopallon hyväkseen ja siirtyi 4-3 johtoon. Omat syöttövuoronsa vain 176 senttinen Sela piti varmasti ja lopetti erän läpisyöttöön.Jarkko Niemisen tie katkesi toiselle kierrokselle Delray Beachissa. Hän palaa Floridaan ja sen suurimpaan tenniskisaan Key Biscaynille maaliskuun lopulla.

Toiseen erään Nieminen tuli ryminällä. Hän piti helposti syöttönsä ja mursi heti perään Selan syötön vakuuttavalla peruspelillä. Toisen erän niitti olisi ollut toisen syöttövuoron pito, mutta toisin kävi: Nieminen teki tuplavirheen Selan etupallossa ja erän tilanne tasoittui.

Erän edettyä tasalukemiin 3-3, Niemisen turhautuminen helppohin virheisiinsä alkoi kostautua. Oman sytön pito ja siirtyminen 4-3 johtoon näytti läpihuutojutulta tilanteessa 40-0. Sinnikäs israelilainen ei kuitenkaan luovuttanut vaan voitti Niemisen syötössä viisi pistettäta perätysten. Se oli suomalaiselle liikaa ja hän täräytti mailansa tuusan nuuskaksi betonikentän pintaan.

Ilmeisesti uusi maila oli parempi sillä Nieminen piti lopulta syöttönsä. Tilanteessa 4-4 Niemisen syöttö petti jälleen ja Sela sai kolme murtopalloa. Kuin ihmeen kaupalla Nieminen kuittasi kolme seuraava pistettä. Sitten Sela erehtyi lyömään kohopallon kahdesta metristä leveäksi. Yleisöllä oli hauskaa kun Sela heittäytyi mahalleen verkon päälle ja sai tempustaan aplodit katsomolta.

Nieminen ei kuitenkaan pystynyt käyttämään etua hyväkseen. Erinomaisesti liikkunut ja takarajalta tarkasti takonut israelilainen kypsytti lopulta suomalaisen. Selan syötönmurto tilanteeseen 5-4 oli ottelun niitti, sillä oman syöttönsä israelilainen piti helposti voittaen erän ensimmäisen tapaan 6-4.