KK Car

Amerikan Uutiset - Uutisarkisto

helmi 29, 2012

Jarkko Niemiselle arvokas päänahka Delray Beachissa!

Delray Beachin upea tennisstadion kerää vuosittain maailman tenniskerman Atlantin rantakaupungin maisemiin. Tänä vuonna International-turnauksen vetonauloina ovat ykkössijoitettu John Isner sekä kakkonen Marin Cilic, jonka Suomen jarkko Nieminen yllätti turnauksen avauskierroksella.

- Ei ollut helppo peli. Vastustaja löi välillä tosi hyvin ja sitten epäonnistui helpoissa paikoissa, tuumasi Jarkko Nieminen kaadettuaan ennakkosuosikki Marin Cilicin (ATP 21) lukemin 2-1 (6-3, 3-6, 6-2) Delaray Beach International-tennisturnauksessa. Niemisen hermo piti kolmannen erän ratkaisupalloissa paremmin kuin turnauksen kakkoseksi sijoitetun Cilicin. Voitto oli yksi Niemisen parhaista kautta aikojen.

Ottelu alkoi Jarkko Niemisen vahvassa komennossa. Hän mrusi heti erän alkuun Cilicin syötön ja kymmenen mituuin pelin jälkeen hän oli karannut jo 3-0 johtoon. Polvivammastaan toipunut 198-senttinen kroaatti alkoi saada juonesta kiinni ja ottelu tasoittui. Riskittömästi pelannut suomalainen vei ensi erän vailla tuskaa lukemin 6-3.

Toiseen erään helppoja virheitä peruslyönneissä tehnyt Cilic terästyi. Toisen erä oli tasoltaan hienoa tennistä, jossa kumpikin pelaajista ylsi parhaimpaansa. Cilic mursi Niemisen syötön erän viidennessä pelissä ja siirtyi 4-1 johtoon. Suomalainen löysi syöttöjyvän ja piti puhtaasti seuraavan syöttönsä. Hyvän pelin siivittämänä maskulainen mursi Cilicin syötön toistamiseen ja kavensi lukemat 4-3:een. Kroaatin varmentunut peruspeli alkoi kuitenkin tuottaa pisteitä ja ammatimiehen tapaan hän mursi jälleen Niemisen syötön. Erä meni lopulta Cilicille 6-3.Hymyt olivat herkässä hienon voiton jälkeen, niin Jarkolla kuin jutun kirjoittajallakin.

Kolmas erä alkoi pitkillä palloralleilla kummankin pitäessä syttönsä. Pelaamattomuus paistoi kroaatin otteissa läpi ottelun ja suomalainen pääsi rokottamaan erän neljännessä pelissä. Syötön murto vei Niemisen 3-1 johtoon. Cilic ei antautunut vaan osoitti miksi hän on maailman 21. paras tennispelaaja. Kroaatti kuljetti Niemistä rajalta toiselle ja tappoi armotta suomalaisen hitaan kakkossyötön kerta toisensa jälkeen. Sytönmurron avulla hän kavensi Niemisen johdon 3-2:een.

Ottelun ratkaisu tuli erän kuudennessa pelissä.  Verkolle rynnännyt Cilic epäonnistui helpossa koholyönnissään. Oliko Niemisen korkea palautus liian kierteinen vai puuttuiko tuuli peliin, sitä ei osannut itsekin tilanteessa yllättynyt Jarkko kommentoida. Cilicin lyönti takertui kuitenkin  verkkonauhaan.ja Nieminen sai ratkaisuerässä toisen syötönmurron siirtyen johtoon 4-2. Erän seitsemäs peli päättyi kolmannessa erässä syöttöään parantaneen suomalaisen kovimpaan syöttöön (122 mph). Niemisen 5-2 johto mursi lopulta Cilicin selkärangan.

- Pelaamattomuus näkyi Cilicin otteista. Mutta kun hän välillä löi loistavasti, en tiennyt mitä odottaa, silminnähden tyytyväinen Nieminen kertoi Amerikan Uutisille ottelun jälkeen. Cilic vei niukasti vuonna 2008 Winbledonissa pelatun viisieräisen ottelun. Nyt puntit ovat miesten välillä tasan.

Toisella kierroksella Nieminen kohtaa israelilaisen Dudi Selan (ATP 21). Ottelu pelataan keskiviikkona  Paperilla Niemisen vastus näyttäisi helpponevan 32 pelaajan kaaviossa.

- Ei vastus helpotu. Tällä tasolla ottelut ovat aina tasaisia ja pelattava yksi kerrallaan. Voittajaksi voi selvityä kuka vain, Jarkko naurahti.