Amerikansuomalaisten sanomalehti jo vuodesta 1932 - Amerikan Uutiset

lauantai 26-toukokuu-2018

Kapteeni Paul ja hänen puolisonsa Jessica viettävät useita päiviä viikosta Atlantin aalloilla, sekä työn että harrastuksen merkeissä.

-Onko kaikki hyvin, kysyy kapteeni Paul ja heittää aurinkoisen hymyn meille neljälle suomalaiselle vieraalle astuttuamme 45-jalkaisen Sea Ray-veneen kannelle Fort Lauderdalen huvivenesatamassa.

-No, mikäs meillä, huusimme yhdestä suusta ja heitämme kassimme upean veneen kannelle. Paulin vaimo Jessica irroittaa köydet ja pian olemme lipumasssa kohti syvänsinisenä väikkyvää avomerta.

-Jos ette ennen ole olleet Golf-virralla, huomatte selvän värieron Karibian turkoosiin veteen verrattuna, selvitän Suomesta saapuneille vieraillemme. Vaikka olemme viettäneet lähes neljännevuosisadan näissä maisemissa ja vesillä, tuntuu yhä ihmeelliseltä että ohitsemme virtaava vahva virta lämmittää koko Pohjolan, kotimaamme mukaan lukien. 

-Virta vaihtaa paikkaa jatkuvasti, kapteeni selvittää. Aikaisemmilta venereissuilta tiedän, että  maailman parhaat kalavedet sijaitsevat juuri Golf-virran reuna-alueilla. Nytkin meillä on tarkoitus heittää siimat veteen, vaikka esimerkiksi mahtavanmakuinen dolphin (ravintolakielessä mahi-mahi) ei vielä ole uinutkaan avomereltä näille rantaa lähellä sijaitseville kalavesille.

-Mutta on siellä paljon muuta kalaa, Paul hymähtää. Jättäessämme Fort Lauderdalen satama-alueen huomiomme kiinnittyy mahtaviin matkustaristeilijöihin, jotka viikonloppuna suuntaavat Karibian turkoosinvärisille vesille.

Mummo vieraili lääkärin vastanotolla ja teki havaintoja klinikan arjesta ja asiakkaista.

Istuin tässä aamuna muutamana odottelemassa pääsyä CT-kuvaukseen. Aika täyttä oli putiikissa jo aamutuimaan. Paikka ei ole muutenkaan suuren suuri ja katselin ympärilleni etsien vapaata istumapaikkaa. Ääntä oli paikassa monenlaista: sisääntulevia, sisälläolevia ja TV lisäsi oman osuutensa äänten kirjoon. En oikein pidä tämän paikan tunnelmasta, kun ahdasta on ja äänekästä, aina.

Suuri osa asiakaskunnasta on espanjankielistä, niinkuin olettaa sopii tässä kaupungissa ja tällä alueella. Henkilökunta myös osaa espanjaa kiitettävästi ja sujuvasti. Yritin löytää paikan, josta on näköyhteys ovelle, josta kutsutaan sisään. Yleisen hälinän johdosta kuuleminen voi olla hankalaa. Olen oppinut tämän asian tärkeyden, kun nimeni ei äänny paikallisten suussa lähellekään oikeaa. Usein, niin tälläkin kertaa, ovelle tuli nuori kuvausteknikko ja kysyi arasti ympärilleen tähyille: ’Liina?’ Kyllä, kyllä, minä se olen.

Vuosikymmeniä kirkon vapaaehtoistyötä tehnyt Glenn Beckman ja pastori Mia Hagman olivat loihtineet maittavan aterian kirkkoväelle.

St. Andrew`sin luterilaiskirkon sanoma oli viime sunnuntaina rauhan rakentamisesta keskenämme  ja samalla ”lumilintujen” kiitos- ja lähtiäisjuhla. Pastori Mia Hagman puhui seurakuntayhteydestä, jossa suomalainen seurakunta kokoontuu yhteiseen jumalanpalvelukseen kerran kuussa englanninkielisten jäsenten kanssa. Tämä on rakentavaa koko kirkon tulevaisuudelle.

 Toinen pastori Hagmanin tärkeä viesti kuului, että talvivieraiden osuus seurakunnan toiminnassa on lisääntynyt, ja se todella rikastuttaa kirkon elämää. He ottavat vastuuta kirkon toiminnoista entistä enemmän. Nyt jo kolme kirkkovaltuuston kahdeksasta jäsenestä on Suomessa asuvia. 

 

Etelä-Floridan suomalaisalue

Tapahtumakalenteri

Amerikan Uutiset KuvaGalleria

Kaikki tapahtumakuvat KuvaGalleriassa

Amerikan Uutiset KauppaTori

Osta tai myy, Amerikan Uutisten KauppaTori on sinulle aina avoin - ilmaiseksi!

Klikkaa ja katso mitä tänään on kaupan.

Amerikan Uutiset KirjaKauppa

Klikkaa ja astu sisään Amerikan Uutisten KirjaKauppaan.

Muut lehdet

Lentokenttien lähtö- ja tuloajat

Etelä-Floridan golfkenttiä

Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car