Amerikansuomalaisten sanomalehti jo vuodesta 1932 - Amerikan Uutiset

maanantai 23-heinäkuu-2018

Heidi Wivolin toimi Kotikirkon rahastonhoitajan tehtävässä vuosina 2006-2010. Hän toimi myös seurakunnan puheenjohtajana rahastonhoitajan tehtävän jälkeen vuosina 2011-2013. Heidi Wivolin luopui seurakunnallisista luottamustehtävistä omasta pyynnöstään, kun kävi ilmi, että häntä kohtaan on tulossa oikeuskäsittely, noin 4,5 vuotta sitten. Wivoliniin kohdistuva oikeuskanne tuli Kotikirkon johdolle yllätyksenä. Seurakunnan jäsenyydestä Wivolin erosi keväällä 2017, samoihin aikoihin, kun nykyinen virassa oleva pastori aloitti tehtävänsä Kotikirkolla.

.Suomalaissijoittajilta ja -eläkeläisiltä huijattiin 2,7 miljoonaa dollaria kuuden vuoden aikana. Heidi Wivolin sai petoksesta kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion, hänen liikekumppaninsa Mark O`Sullivanin tuomio oli yksi vuosi ja 4 kuuukautta ehdotonta.

Floridan suomalaisia viime vuosina puhuttanut petosjuttu on saanut ensimmäiset tuomionsa. Sijoitusneuvoja Heidi Marika Wivolin, 49, tuomittiin 23. toukokuuta kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Fort Lauderdalen oikeustalolla. Tuomio sisälsi petosten lisäksi rangaistukset väärästä veroilmoituksesta (2010) ja veropetoksesta (2011). Wivolinin yhtiökumppanina NEXT Financial Groupíin kuuluvassa First Trust-yrityksessä toiminut amerikkalainen Shawn O`Sullivanin sai petoksesta 1 vuoden 4 kuukauden tuomion 19. kesäkuuta. Wivolin ja O `Sullivan tuomittiin myös maksamaan korvauksia sijoittaja-asiakkailleen runsaan 2,7 miljoonaa dollarin edestä. Petokset tapahtuivat vuosina 2008-2014.
 
Amerikansuomalaisen hoitokodin tilat ovat 1970-luvulta eivätkä vastaa tämän päivän vaatimustasoa. Viimeksi kotiin tehtiin kattava pintaremontti kymmenen vuotta sitten hurrikaani Ivanin tuhottua osan rakennuksen katosta.

Amerikansuomalaista lepokotitoimintaa Etelä-Floridassa yli 40 vuotta pyörittänyt Finnish-Amerikan Rest Home, Inc. on ajautunut alueen hoitokotien yleisarvosanalistalla viimeiseksi. Yhdysvaltojen virallisen vanhainkotitoimintaa seuraavan, siitä raportoivan ja valvovan Medicare.gov/Nursing home compare-sivustolla FARH:n hoitokoti saa enää vain yhden tähden kun vielä muutama vuosi sitten oli täydellä viidellä tähdellään yksi alueen parhaista. Lisensioituja hoitokoteja Lake Worthin alueella – 25 mailin säteellä kaupungista - on kaikkiaan 49.

Nyt Etelä-Floridan suomalaissiirtolaisten piirissä ihmetellään, kuinka näin on päässyt käymään? Monen asiaa lähemmin tuntevan mielestä kysymyksessä on monen asian summa. FARH:n yhdeksän suomalaista perustajayhdistystä ovat osoittautuneet kykenemättömiksi hallinnoimaan valtion tarkasti säätelemän lepokoti- ja hoitokotitoimintaa pyörittävän yrityksen toimintaa. FARH:n asukasluvut kummallakin puolella ovat viime vuosina laskeneet alle kannattavuusrajan ja yritys on joutunut syömään 40 vuoden aikana kertyneen pääomansa. Hoitokoti kilpailee asukkaista alueella olevien ajanmukaisten, joko uusien tai uudistettujen hoitolaitosten kanssa. Kun potentiaaliset asukkaat ja heidän omaisensa ovat esimerkiksi lyhytaikaisen terapian tarpeessa, he mieluummin valitsevat nykyaikaiset tilat ja yksityishuoneen, jossa on suihku ja WC. Niitä ei suomalaisella hoitokodilla ole tarjota.

Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car