Amerikansuomalaisten sanomalehti jo vuodesta 1932 - Amerikan Uutiset

maanantai 24-syyskuu-2018

Wst Palm Beachin legendaarinen golf-klubi odottelee pian alkavaa remonttia. Väylät kokevat peruskorjauksen, uusi klubirakennus nousee kentän luoteiskulmaan samoin kuin pieni asuntoaluekin.

Yksi Etelä-Floridan legendaarisimmista golfkentistä, West Palm Beach County Club, uudistaa jälleen ilmeensä. Kaupungin omistama kenttä koki muodonmuutoksen viimeksi vuonna 2009, jolloin Mark McCumber suunnitteli väylät ja maiseman uuteen uskoon. Radikaalisti muuttunut golfkenttä ei kuitenkaan saanut samanlaista suosiota kuin 1940-luvulta peräisin ollut vanha kenttä. Kaupunki päätti viime viikolla, että kenttä suljetaan 30. syyskuuta. Vaikka yksityiskohtaisia suunnitelmia ei vielä ole julkistettu, kaupungin tavoitteena on avata kenttä uudessa iskussa jälleen tammikuussa 2019.

-Kentän kastelujärjestelmä ei toimi. Häviämme nyt rahaa noin $60 000 kuukaudessa eikä luvussa ole otettu huomioon kenttään kohdistuvia lainakustannuksia. Nyt on hyvä aika sulkea kenttä sillä tilikautemme päättyy juuri syyskuun lopussa, sanoo West Palm Beachin administrator Jeff Green.

Ruumiin ravinnoksi tarjottiin Lake Worthin suomalaiskirkolla perinteisiä lihapullia puolukkahillon ja perunamuusin kera.

Kesäloman jälkeinen uusi sesonki käynnistyi St.Andrew`s in Luterilaiskirkolla sielun ja ruumiin ravinnon voimin. Pastori Mia Hagmanin saarna käsitteli sattuvasti totuudessa pysymistä, juoruilua ja sitä että on suuri synti puhua kanssaihmisistä pahaa selän takana. Väärän todistuksen antaminen lähimmäisestä on Raamatun kahdeksas käsky, jonka noudattamisessa tänä päivänä on ollut vaikeuksia niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Elinkeinojohtaja Teppo Rantanen toi FinnFestille Tampereen kaupungin tervehdyksen Vapriikissa pidetyssä tilaisuudessa. FinnFestUSAn puheenjohtaja Marianne Wargelin piti avajaispuheen.

Amerikansuomalaisten jokavuotinen tapahtuma FinnFest järjestettiin tällä kertaa vanhan maan puolella Tampereella. Ajankohdan olisi pitänyt olla mitä parhain ja sitä se juhannuksen jälkeen olikin. Valitettavasti vain isäntäkaupunki ei tänä kesänä näyttänyt parhaita puoliaan. Kaupungin keskusta oli kuin 100 vuotta aiemmin tällä käydyn sisällissodan jäljiltä. Tällä kertaa syynä pikaraitiotien ja keskusareenan rakentaminen. Yhdysvalloista saapuneet vieraat silti viihtyivät erinomaisesti runsaan ohjelman parissa. FinnFest tarjosi nytkin amerikansuomalaisille tilaisuuden tavata toisiaan ja viettää aikaa paikan päällä supisuomalaisessa hengessä.

Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car