Amerikansuomalaisten sanomalehti jo vuodesta 1932 - Amerikan Uutiset

keskiviikko 17-tammikuu-2018

Lauri Markkasen isä Pekka oli myös koripallon ammattilainen, joka pelasi Suomi-paidassa peräti 129 maaottelua.

Jos ovat vedet Niagaran putouksella jäässä, sama ilmiö on ollut havaittavissa Pikkuleijonien pelissä Buffalon MM-kaukalossa. Paperilla Suomi on kova joukkue, mutta kentällä sen parhaita pelaajia on vaivannut tehottomuus. Tappiot Kanadalle ja USA:lle sekä voitot Tanskasta ja Slovakiasta osoittavat, että edistystä on pudotuspeleissä tapahduttava mikäli Suomi haluaa toistaa vuosien 2014 ja 2016 saavutukset. Kumpanakin vuonna Suomi voitto MM-kultaa. Jotta tämä toteutusi, Suomen olisi tänään tätä kirjoitettaessa niitattava Tsekki nurin puolivälierässä.

Tsekin kaatamiseksi pikkuleijonat tarvitsea Eeli Tolvasen ja Aleksi Heponiemen täydellistä heräämistä. Jokereiden tähtitulokas Tolvanen on KHL:n neljänneksi paras maalintekijä ja hänestä odotetaan sateentekijää myös miesten maajoukkueeseen Peyongchangin olympiajäille. Tappara-kasvatti Aleksi Heponiemi, 18, puolestaan on iskenyt hämmästyttävät pistelukemat WHL-liigassa Swift Current Broncosin joukkueessa – lähes kolme pistettä peliä kohti! Odotamme innolla pojan kehittymistä mieheksi, sillä hän Floridan Panthersin varaus. Ja siitähän me Etelä-Floridan suomalaiset pidämme, että Panttereissa pelaa useita menestyviä suomalaisia. 

Suomi jouluna 2014. Auringon kajo iltapäivän myöhäistunteina oli kuvankaunis, mutta pitkään Floridassa asuneen mummon mielestä lämpötilaan oli vaikea sopeutua.

Joulu tulla jollottaa, lauletaan jossain laulussa. Joulun odotus on  erilaista nyt, kun eletään kaksistaan siipan kanssa ja lapset ovat aikuisia ja itsellisiä eläjiä perheineen, suurin osa vielä kaukana meistä. Silloin, kun meidän pojat olivat pieniä, joulunalusaika oli joskus paniikinomaista tohinaa. Jouluruoat, lahjalistat, siivous ja joskus matkavalmistelut, kun jossain välissä joko mentiin mummolaan tai Mummo ja Vaari tulivat meille, myös äitini, jota Mammaksi kutsuttiin. Kun katson vanhoja valokuvia noilta ajoilta, palaa mieleen kuin välähdyksinä kaikenlaisia muistoja. Miten sattuikin, että Turussa asuessamme ja lasten ollessa pieniä olin useana jouluna peräkkäin kamalassa flunssassa. Sepä vasta tilanne kaiken hässäkän keskellä! Erään kerran läksimme vielä viime hetken ostoksille siipan kanssa kaksistaan ja kuinka ollakaan, oloni muuttui niin etovaksi, etten pystynyt autosta ulos lähtemään. Miesparka siinä juoksi pitkin kaupunkia lista kainalossaan ja minä istuin Kauppatorin parkkipaikalla autossa huonovointisena, kaiken varalta muovipussia kädessä pidellen- ettei pikku Mini-automme sisusta tärveltyisi...

Pastori Mia Hagman kehottaa seurakuntalaisiaan suhtautumaan elämänmuutoksiin avoimesti ja pelotta.

-Elämme suuren murroksen ja muutosten aikaa, sekä maailmalla että omassa elinympäristössämme. Ihmisille muuttuvat olosuhteet saattavat aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta, mutta on hyvä tietää ettemme ole yksin. Ei meidän tarvitse pelätä, sanoo St.Andrew`sin luterilaiskirkon uusi pastori Mia Hagman ja kohottaa katseensa ylös.

-Koska olemme vain ihmisiä, meidän on uskallettava olla viallisia. Lake Worthin suomalaiskirkon seurakunta toivotti Mia Hagmanin ja hänen perheensä tervetulleeksi Yhdysvaltojen suurimmalle suomalaislueelle marraskuun lopulla.

Yhdysvallat ei suinkaan ole outo maa pastorin perheelle. Aviomies Tapani Kaskeala on tehnyt mittavan kansainvälisen uran Suomen valtion omistaman vientiyritysten ulkomaista toimintaa tukevan FinPron tehtävissä eri puolilla maailmaa. Nelihenkinen perhe on tällä vuosituhannella asunut muun muassa Brysselissä ja Washingtonissa (DC), jossa vierähti kaikkiaan 4,5 vuotta.  

Etelä-Floridan suomalaisalue

Tapahtumakalenteri

Amerikan Uutiset KuvaGalleria

Kaikki tapahtumakuvat KuvaGalleriassa

Amerikan Uutiset KauppaTori

Osta tai myy, Amerikan Uutisten KauppaTori on sinulle aina avoin - ilmaiseksi!

Klikkaa ja katso mitä tänään on kaupan.

Amerikan Uutiset KirjaKauppa

Klikkaa ja astu sisään Amerikan Uutisten KirjaKauppaan.

Muut lehdet

Lentokenttien lähtö- ja tuloajat

Etelä-Floridan golfkenttiä

Suomi Talo
Finnish-American Rest Home
DesignNS
All County Funeral Home and Crematory
KK Car
Polatsek Law