Amerikansuomalaisten sanomalehti jo vuodesta 1932 - Amerikan Uutiset

keskiviikko 23-tammikuu-2019

Eino Grön vietti muutaman viikon Floridan-kodissaan ennen juhlapäivää ja kiireistä keikkakevättä Suomessa. -Vierivä kivi ei sammaloidu, sanotaan jo laulussakin. Eino täyttää 80 vuotta 31.1.2019.

Kun katson ystäväni kasvoja pöydän toisella puolella Lake Worthin keskustassa sijaitsevassa Dave`s Last Resort-ravintolassa, on 30 vuotta kuin pois pyyhkäisty. Sama ääni, sama murre ja sama virne suupielissä, kun hän sanoo:

-Kyl mun elämän voi jakaa kolmeen selvään osaan. Ensimmäinen on se kun voitin Suomen iskelmälaulumestaruuden 1957, nousin pinnalle ja aloin keikkaelämän. Toinen vaihe elämässäni alkoi kun raitistuin vuonna 1977 ja kolmas on menossa nyt kun Marjatta sairastui kolme vuotta sitten muistitautiin, tammikuun 31.päivänä 80 vuotta täyttävä Eino Grön sanoo. Floridan-ystäville Marjatta ja Eino ovat tulleet tutuksi viimeisen runsaan 40 vuoden aikana.

Oopperatähdet Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä johdattivat Suomi Talon vieraat oopperan ja operetin maailmaan valloittavilla esityksillään.

Suomi Talolla vaihdettiin vuosi uuteen upeiden ooppera- ja operetti-sävelten tahtiin. Etelä-Floridan suomalaisten ikiomat oopperatähdet Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä antoivat juhlavieraille konsertin, jollaista näillä leveysasteilla kuullaan vain harvoin. Monipuolinen ohjelmisto kuljetti kuulijoita pitkin Euroopan maita Suomea unohtamatta, mutta myös tunnetut amerikkalaissävellykset hivelivät yleisön korvia.

-Hieno konsertti kaikkiaan Cynthialta ja Raimolta, kiitteli myös Eino Grön, yksi Suomen tunnetuimmista kevyen musiikin tähdistä. Suomessa tekemänsä joulukonserttikirtueen jälkeen Floridan lämpöön lennähtänyt Eikka vetää muutaman viikon henkeä ja valmistautuu sitten 80-vuotissyntymäpäiviinsä.

-Haastattelupyyntöjä lehdiltä ja televisiolta on tullut runsaasti, joten pian on taas palattava takaisin talveen, Grön kertoi Amerikan Uutisille. Hänen tarkoituksensa on kuitenkin saapua viettämään synttärijuhlaa Floridaan ystäviensä pariin.

 

Suomen ja Yhdysvaltain liput saapuvat juhlasaliiin Suomi Talolla.

Etelä-Floridan suomalaisalueella vietettiin Suomen 101. Itsenäisyyspäivää perinteisin menoin. Juhlapäivän vietto alkoi aamukahdeksalta Lake Worthin suomalaiseilla Lepokodilla, aamukymmeneltä siniristilippu nousi salkoon Suomi Talolla ja iltapäivällä pidettiin kirkkotilaisuus St.Anderw`sin suomalaisella luterilaiskirkolla. Iltajuhlia vietettiin tavan mukaan sekä Suomi Talolla että Kerhotalolla.

-Britannian ero Euroopan Unionista saattaa vaikuttaa koko alueen puolustusyhteistyöhön, myös Naton toimintaan, totesi Suomen merivoimien komentaja Jussi Koskinen Suomi Talolla pidetyssä itsenäisyyspäivän iltajuhlassa. Iltapäivän kirkkotilaisuudessa mittavan esitelmän pitänyt Koskinen tyytyi iltajuhlassa lyhyempään ja huumorintäyteiseen versioon, jossa hän viittasi muun muassa Yhdysvaltojen ja Suomen väliseen sotilasyhteistyöhön.

Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car