Amerikansuomalaisten sanomalehti jo vuodesta 1932 - Amerikan Uutiset

lauantai 24-maaliskuu-2018

Lauri Markkasen jättijulisteet koristavat United Centerin miljöötä Chicago Bullsin otteluissa.

-Ajaisinko tästä risteyksestä suoraan vai mennäänkö nyt sitä toista toista reittiä, kysyy tuore ajokortin haltija Lauri ajo-opettajana toimineelta isältään. Hän pitelee Ford Explorerin rattia rennosti ja tottuneen oloisesti. Ajo Chicagon keskustan kaduilla ei aina ole etenevää kovan liikennetiheyden takia mutta kuljettajallamme on malttia. Ajo on sujuvaa ja tilanteet ennakoivaa, kuten taksimiehellä konsanaan. Ikäänkuin nuori mies olisi pyöritellyt rattia vuosikausien ajan suurkaupungin kapeilla kaduilla. Ei uskoisi, että hän sai ajolupansa vain muutama päivä sitten.

-Kumpaa reittiä vain, kuuluu Pekan vastaus. Hänelle ovat suurkaupungin ruuhkat ja niiden ohitusreitit käyneet tutuksi talven aikana. Matka Laurin kotoa Chicago Bullsin treenihallille kestää vain kymmenisen minuuttia ja juttumme ehtii siirtyä takaisin korisasioihin. Tuleekin mieleen, että jos kuljettajamme Lauri osuu pallolla koriin kolmosviivan takaa kovalla prosentilla, osaa hän toki autoakin pyöritellä ihan taiteen ja sääntöjen mukaan.

Neljä valkoista joutsenprinsessaa ja musta pikkusisar hellyttivät yleisön ja pienten joutsenten tassi esitettiin kahdesti. Joutsenuina tanssitvat Juhani Koivunporras (oik.), Sakari Hänninen, Perttin Rautiainen, Kari Repo ja Kaarlo Kalervo.

Autojono lipui Kerhotalon pääovelle, juhla-asuihin pukeutuneet naiset nousivat autoista, herrasmiehet lähtivät sateessa etsimään parkkipaikkaa. Vaikka baaritiskillä oli ruuhkaa, vapaita istumapaikkoja piti odottaa, iloinen tunnelma vain kohosi. Kaikkialla oli tuttuja kasvoja. Liput oli lunastettu etukäteen, sisäänpääsy oli varmistettu. Tätä iltaa ei haluttu jättää väliin, oli alkamassa Kielikoulun Wanhan Ajan Iltamat.

Kielikoululaiset eivät tälläkään kertaa pettäneet yleisöään. Tuttu rouva piteli vielä pari päivää myöhemmin vatsaansa, pallealihas oli edelleen kipeä nauramisesta.
Yleisön välitön palaute, naurunpurskahdukset ja raikuvat aplodit, kannusti koululaisia esittämään parastaan.

-Meidän tarkoituksemme oli viihdyttää asiakkaita, ja siinä iloksemme onnistuimme jälleen, sanoo tyytyväinen Kielikoulun rehtori Juhani Koivunporras.  Hänen mukaansa Kielikoulu on toiminut etelä-Floridan suomalaisalueella jo 18 vuotta, mutta vasta viime vuosina koulun oppilaat ovat innostuneet englannin kielen lisäksi harjoittamaan esiintymistaitojaan. Ensimmäiset iltamat koululaiset järjestivät keväällä 2015 Suomi Talolla ja ne onnistuivat yli odotusten.

Helluntaiseurakunnan Talvipäiviä vietettiin Lake Worthissa Floridassa kuuden vuoden vuoden tauon jälkeen. Osanottajia saapui päiville aina Kanadaa ja Suomea myöten.

Lake Worthin helluntaiseurakunnan Kotikirkon Talvipäivät 2018 pidettiin 22.-25. helmikuuta Kotikirkolla kuuden vuoden tauon jälkeen. Teemana oli ”Seurakunta Nykyajassa”.

 -Teema loi hyvän sillan käsitellä esimerkiksi Raamattutunneilla seurakunnallisia haasteita tänään niin käytännön kuin teologian näkökulmasta. Muun muassa pastori Jyrki Palmi toi esiin ajankohtaisia teemoja kuten individualismi, vapaa-ajattelu, liberalismi ja ajanmukainen jumalanpalvelus, toteaa järjestelyiden taustalla toiminut pastori Marko Mesiäislehto. 

 Avajaisjuhlassa pastori Paavo Korpela käsitteli erinomaisella tavalla teemaa esittämällä näkökulman, missä seurakunnan tulisi olla mukana ja missä asioissa yhteiskunta tuo painetta seurakunnille, mutta joihin on kuitenkin vastattava Raamatun totuuksilla. Talvipäivien kutsuttuina juhlapuhujina olivat Suomesta Marko Selkomaa ja pastoripariskunta Jyrki ja Anne Palmi Jyväskylästä. Päivien musiikista vastasi kutsuttuna Leevi Ahopelto, Liisa Moliis ja helsinkiläinen Saalem Brass-puhallinorkesteri.

 Myös vapaaehtoisten joukko oli merkittävä niin musiikissa, tekniikassa, rukouspalvelussa ja kaikessa talkootoiminnassa. Pastori Marko Mesiäislehto halusikin kiittää erityisesti seurakunnan keittiötiimiä päätösjuhlassa kukkatervehdyksellä.  Keittiön vapaaehtoiset ruokkivat yhteistyössä pitopalvelun kanssa kaikkiaan yli 300 ihmistä.

Etelä-Floridan suomalaisalue

Tapahtumakalenteri

Amerikan Uutiset KuvaGalleria

Kaikki tapahtumakuvat KuvaGalleriassa

Amerikan Uutiset KauppaTori

Osta tai myy, Amerikan Uutisten KauppaTori on sinulle aina avoin - ilmaiseksi!

Klikkaa ja katso mitä tänään on kaupan.

Amerikan Uutiset KirjaKauppa

Klikkaa ja astu sisään Amerikan Uutisten KirjaKauppaan.

Muut lehdet

Lentokenttien lähtö- ja tuloajat

Etelä-Floridan golfkenttiä

Suomi Talo
All County Funeral Home and Crematory
KK Car